Om mig

Jag är född norrlänning och Norrland finns alltid i mitt hjärta hur lång bort jag än kommer. Favoritårstiden är vinter med massor av snö men jag åker varken skidor eller skridskor, pulkaåkning är det som gäller. Min familj består av mina barn, Mikaela (-92), Mathias (-97) och Linnea (-00) samt min man Jukka. Vi bor i en gul villa strax utanför Köping, här är det maken som står för vedklyvning och rensning i rabatterna medans jag är den som står nere i källaren och roar mig med tvätten, det där med att påta i trädgården är inte min grej men jag tycker om att fotografera så kan man faktiskt hitta mig krypande i trädgården med kameran i högsta hugg.

Läsa är ett måste – tjocka böcker ska det vara Berättelsen om fjärrskådarna av Robin Hobb är min absoluta favorit. Jag lägger också gärna mina pengar på en bra film och jag har en hel del bokhyllan, Sci-Fi filmer är mina favoriter men romantiska kostymfilmer ligger också bra till, däremot så tittar jag inte så mycket på tv, jag brukar följa de vampyrserier som går men det är inte så att jag blir upprörd om jag missar ett avsnitt eller två. TV-serien Babylon 5 är den bästa serien jag vet, köpte hela serien och alla filmerna för en del år sedan då svensk tv inte verkade vara intresserad av att visa serien.

Att göra kort började jag med sommaren 2009 då två fotokompisar visade hur roligt denna hobby är. Det blir mest födelsedags- och julkort men även lite altrade burkar. Hösten 2012 fick jag upp ögonen för Mixed Media, och jag har till dagens datum samlat på mig en hel del färger och andra ateraljer, som jag använder i perioder men inte så ofta som jag önskar.

Maria Pannula